Utah!!

HERREGUD!! Vilken vacker delstat! Går ej att beskriva vilken natur vi åkte igenom igår. Önskar att jag vore naturfotograf och hade en vidvinkenkamera (eller vad det nu kan tänkas heta). Då hade jag kunnat visa upp vad vi upplevt, nu får ni hålla er till godo med vår trogna Canonkamera och de bilder jag tagit.
 
Vi åkte ca 35 mil igår genon Utahs fantastiska landskap. Ett litet samhälle fanns efter vägen, annars var det bara berg, berg och åter berg. Men inte vilka berg som helst - utan Vilda Westen berg så långt ögat nådde... Tappade nästan andan vissa gånger. Då vi rockade loss med den bästa countrykanalen radion kunde bjuda på fick vi verkligen cowboystämning i bilen :))
 
Vi fick hålla ögonen på tankmätaren då denna lilla kärra dricker 3 liter/mil, gäller det att hållla koll på mackar att stanna på... 
 
Nu hörde vi att man även evakuerat städer i Utah p.g.a skogsbränder. Vi hade en skogsbrand parallelt med oss igår då vi åkte hit, men den var långt borta. Känns skönt att vi nu drar oss neråt i landet så vi kanske slipper hamna i några bränder.
 
 
På bilden här nedan kan man se rökmoln efter en skogsbrand.
 
När vi kom fram till den bästa campingen hittills blev det såklart ett dopp :))
 
Och lite mat...
 
Tycker USA har de snyggaste långtradarna ;)
 
Nu drar vi vidare mot norra Grand Canyon.
 
//Carina
 

Förmiddagsinlägg

Traditioner är till för att brytas, right? Vi stannar en dag till i Richfield, istället för att beträda en långrandig asfaltsväg tidigt på dagen. Solgudinnorna bestred inte precis beslutet när solen har fritt spelrum utan moln på sin himmel. Vi killar har valt att uppsöka skuggan och montera LEGO i lugn och ro. Fridfullt. Tyskland - Italien, semifinalen i EM, var en en bidragande faktor varför vi stannar. Den slogs det hårt för!
 
Richfield, Utah, har givit oss resenärer något alldeles extravagand att förundras över - deras BBQ ribs! Herre. Min. Gud. Vilka ribs! Vilken mat! Det var på tiden att uppleva sådana ribs, och tiden var igår mogen. Big thank you. Kontrasten till morgonens frukost däremot, den kontrasten. Mattsvarta bacons, glasskulesmör på allting, smaklösa toasts och EN servitris på hela haket. It has its ups and downs here, really. Dom kan konsten att mixa intryck. Charmigt, så sitt vis, ändå. You never know what you'll get.
 
Ha d gött! Jesper.
 

Fortsättning på Colorado...

Som Jesper redan skrivit så var Colorado en underbar plats. Men jag var inte helt ledsen över att behöva lämna detta paradis då man varnade för skallerormar samt "ofarliga" ormar på campingen som kunde vara 1 meter långa!!! Som tur var så slapp vi träffa på några. Ödlorna som sprang runt där vande vi oss däremot vid... Vi träffade en man som jobbade nära campingen och han hade sett ett bergslejon förra veckan. Det andra han sett på 15 år - häftigt!!
 
 P.g.a skogsbränder som härjade vilt uppöver så tog vi den nedre delen av Rockey Mountain då vi begav oss mot Utah. Vi åkte på en minst sagt krokig och högt belägen väg, var som mest uppe på 3500 meter över havet. Där var det svalt och skönt tyckte vi efter några dagar i stekande hetta :)
 
 
Go-cart på campingen.
 
Lilla sjöjungfrun Tilde i Arkansas river
 
Hugos nya favoritsport - minigolf!
 
Också lite naturbilder...
 
// Carina

Bergiga favoriten

Colorado, oh Colorado. Staten som snabbt blivit en favorit bland oss alla i familjen. Idag försvagades heller inte den position något vidare i och med vår tågresa upp på bergen med en idyllisk vy över det vackra landskapet. Bland brunbjörnar, skallerormar och kollibris tutade den 32-års-erfarna tågföraren iväg oss, ensamma på tåget, ifrån perongen med popcorn och vatten till hands. Vi såg tyvärr inga djur förutom kolibrin (som det senare kommer bild på) men hörde ryktas om skallerormar på stenarna och björnarna i skogen. Utsikten därifrån vi senare stannade var helt suverän! Olikt allt annat. Bland annat n vacker dal med höga toppar och floden rinnandes i botten.
 
Efter tågresan väntade 30 mil på vägen mot vår slutdestination Grand Junction. 30 tidsmässigt långa mil, 6 timmar ungefär. På vägen hit fick vi erfara visuell njutning i princip hela vägen, så sex timmar var en piss i Mississippi när vi summerar det hela. Nu är vi här iallafall! Framme och installerade. Campingen är modell bättre än föregående camping så inga klagomål slängs runt omkring oss idag heller. Badning, minigolf, solande och käk är i stort sett vad som hunnits med. Nu går vi mot natten och bemöter sömnen alldeles snart.
 
Appropå badningen, så kunde inte Hugge-boy låta det vara en relaxingens och avkopplingens stund idag. Hur tråkigt är inte relaxing liksom? Dom tankarna går nog igenom den 6-åriga-hjärnan sekunderna innan samma hjärna väljer att suga in dryga kubiken klorvatten för att retas med kroppen liksom. Eller så var det en lätt ograciös brorsa som kan bidragit, lite. Utfallet av det hela blir två kräkor i skrikande gul kulör, varav den ena på farsans bröst! Den andra rakt i poolen. Fräscht. Men det hela gick bra och minuten efter var leendet tillbaka på grabben. Tur de. 
 
Bilder kommer, i vanlig ordning, senare... /Jesper
 
 

Colorado

Idag har vi färdas genom Colorado som har varit så fantastiskt och storslaget samt varmt. Överjävligt varmt har de varit idag! Vi anlände till campingplatsen vid 1330 tiden och den ligger strax utanför staden Canon City. Dagen har fördrivits genom bad i Arkansas River och go cart åkning. Vi har även besökt Royal George bridge som går över bergen på 2100 meter ovan havet. Nu väntar sömn men först måste jag vänta in torktumlarn som just ikväll krånglar här på campingen - Ja, det är alltid jag som sköter tvätt, körning, städning det andra slöar mest as usual! Tjingeling, Jörgen

Tre delstater och husbil.

Hallå, läsare ifrån yttre cybervärlden! Idag är det kapten Förstföding i syskonskaran som styr pressarna och önskar er trevlig läsnining, vare sig det är på morgonkvisten eller kvällningen. Vi har de senaste dygnen upplevt äventyr av varierad dignitet. Vår kära husbil har utan några problem - peppar peppar - tagit oss genom tre tämligen miljöomväxlande stater; Oklahoma, Texas, New Mexico. Vi angränsar i skrivande stund mot det natursköna Colorado, som imorgon får priviliget att beträdas av Cruise America och Forsblomsklanen. 
 
Igår, i Elk City, var en sån där dag som verkligen ger rekreation ett ansikte. En sån där tempot (otroligt nog - för de fyra Boltsen) bara skruvades ner till lågvarv. En sån där dag när tiden bara lugnt och sansat gick klockan runt vid poolens kant. Varför namnet Bolt appliceras på de fyra andra undrar ni nog? Det förstår jag. Tempot springer 9.47 på 100 meter för dom. Beställa in kaffe efter maten? En klunk sen löparskorna på till bilen. Försöker hinna stanna på ett ställe? Ett steg ut ur bilen lika snabbt som in i bilen - i farten. Inte ens efter en välförtjänt middag hinner maten bemötas av den starka magsyran innan alla är bortsprunga med precis alla andra tankar i världen än smälta maten och "ta det lugnt". Men tempot har sin charm, absolut, vi hinner med att se otroligt mycket och andas ny luft på många ställen - fast med blödande magsår för en annan. 
 
Idag har bara varit en dag som tillägnats vägen. 65 rykande färska mil är avklarde och natten spenderas i Raton. En hyggligt gemytlig stad med campingen belägrad lätt untanför den mesta innerstaden. Området varnar även för björn här mellan bergen. Lätt scary. Tungt coolt. Vi har orienterat oss på campingen och väntas möta en svalare natt än vad tidigare upplevts. Kanske slipper vi den ineffektiva traktorslåtande AC:n inatt? Vore trevligt. Imorgon väntar som sagt en spännande färd mot Colorado där ni - förhoppningsvis (om tekniken tillåter) - kommer kunna ta del av bilder som knäpps. Höga förväntningar på den delstaten!
 
// Jesper
 
Lite middag vid campingen i Oklahoma City.
 
Tilde äter sitt älskade macaroni & cheese.
 
Jörgen sköter sina åtaganden med bravur.
 
Två trevliga damer från Atlanta. De campade tillsammans och hade besköt alla USA:s delstater. Ena damen (73 år) som undervisade i musik, bjöd på underhållning under kvällen. Den andra damen (82 år) var gammal dansös och hade jobbat på Radio City Hall i New York som dansös på den gamla goda tiden och hade mycket roligt att berätta. Härliga damer som förgyllde vår tillvaro i Springfield, Missouri.
 
 
Midsommarmiddag i Olkahoma City :). För er som undrar, vi äter nyttigt ibland ;)
 
Detta såg vi mycket av i Texas - oljefält.
 
Räknade till 105 vagnar på detta tåg. Fixar man detta i Sverige Berra??
 
Nu börjar vi se en ände av öppna landskap. Colorado närmar sig och vi får äntligen se lite berg.
 
 

Lite bilder

Här sitter vi i Springfield, Illinois med vad vi trodde var en stor husbil :)
 
Den här storleken ser man oftare än vår lilla plutt.
 
Härligt med ett dopp efter en dags resande
 
 
Smaskiga burgare blev det för killarna på Denny´s efter vägen (tack Magnus F för tipset:)
 
 
Hugos gourmetlunch :)
 
En vanlig syn i vår husbil.
 
Driver: Jögga.
 
Framme i nästa Springfield, Missouri. Självklar blir det ett dopp först av allt.
 
Nu kinkar internet igen... Laddar upp fler bilder så fort vi får chansen. Vi har åkt ca 140 mil och ligger bra till i tiden. Vi funderar på att göra en avstickare upp mot Colorado och kolla in den fina naturen där innan vi hamnar på slutdestinationen med husbilen: Grand Canyon och Las Vegas. Just nu befinner vi oss i Elk City, Oklahoma och har en liten vilodag med sol och bad. Ca 35 grader och syrsor som låter som gräsklippare blir våra vänner det närmsta dygnet :)
 
//Carina
 
 
 

Glad midsommar!

Vill bara titta in lite snabbt och önska er alla en TREVLIG MIDSOMMAR!! Det är så kul att gå in på bloggen och läsa era kommentarer - så fortsätt kommentera :). Vi kommer troligtvis att fira midsommar i Oklahoma City. Beror lite på hur vamt det blir idag, finns önskemål om bad och solning om tillfälle ges. Dock kan jag locka tonåringrna med att det finns ett stort outlet där borta och det kanske överväger solen :). Hoppas ni alla får en härlig kväll. Vi kommer att sakna gänget på Justersväg i Edsbyn, har ej firat midsommar utan dem på 16 år. Pia och Lisa - sköt er, dansa ej sönder några möbler ikväll!! ;)
 
Kram Carina och gänget
 

Springfield - the home of Homer

Väg, väg, camping och camping. Underbart! Livet som campinghajkers kunde inte debuterats bättre än i USA, för det är - trots sporadiska miniutflykter - felaktigt att kalla oss erfarna hajkers. Vilket också är ett skönt ord. De två Springfieldsen har i vaje fall öppnat sina KOA-campingar med öppna grindar och gett oss mersmak. Första natten avverkades i Springfield, Illinois medans den andra håller i sig alldeles just precis nu.
 
Springfield, Illinois, bidrog med en gemydlig campingplats där allt ifrån pool, lekplats, mini-market m.m. fanns att tillgå. Men efter ljus som kommer mörker och sömn ska utövas - vanligtvis inte till SEX timmars traktorsliknande ljud av en "brand new" AC i husbilen. De var något fruktansvärt vilket oväsen som fördes. Grannarna måste ha trott på invasion eller liknande.
 
Springfield, Missouri, är vart vi är belägna i skrivande stund. Ett trevligare hak med urvänlig personal (som vanligt (undantag i förrgår)) och lite större space. Btw; vi som trodde vår 9-meters-RV var stor? Slunga in oss i väggen. Här åker man med 6-hjuliga-RAM's som släpar på 15-meters-schabrak som i sin tur släpar på hummrar(!?!). Landet stort var de ja, jo tack. Det bästa med campingen though har varit de två äldre damer vi samtalat med under kvällningen och fått lyssnat till allt ifrån musikalisk verksamhet till raggarbilssnack. Två genuina damer ifrån södern som var otroligt pratglada. Vi var inte mycket sämre utan kramade ut allt Amerika som gick och pumpade på med Sverige.
 
Nu är klockan alldeles för sent för en sargad och jetleggad skribent. Bidrar nog till eventuella stav- och svenskfel i ovanstående text. Men summa summarum har kvällen (läs: torsdag) varit den hittils bästa på färden! Damerna förgyllde den till något extra. Tack damer. (74 respektive 81 år) för er gästvänlighet. Bilderna förhalas till vidare förbättring av uppkoppling. Sorry folks. Godnatt.
 
/Jesper
 
 
 

Campinglivet har börjat!

Idag vaknade vi fint som vanligt 0500. Det är ju helt sjukt att vi efter flertalet dagar här inte ställt om oss. Vi gled ut vid 8 snåret och käkade frukost som var helt ok. Vi äntrade sedan taxin som tog oss till Cruise America vid flygplatsen O´Hare - som enligt taxichaffisen är Usa näst största ( Atlanta är nr1 å där mellanlandar vi mellan SF - Florida, vi kommer Aldrig hitta rätt plan...) 
 
Just denna dag svek den bild amerikaner skapat oss då damen som ansvarade för uthyrningen var en riktigt bitch, men men hon skall inte få förstöra det vi upplevt av det folk vi hittills mött.
 
Vi har hyrt en 9 meters modell och d var extremt svårt att ratta denna koloss- undertecknad var millimeter ifrån att krocka den första milen. Nu 32 mil senare lyckligt framme i Springfeild känns dagen helt suverän. Vi anlände vid 17-tiden och Campingen är fint belägen i ett skogområde ca 1 mil från centrala Springfeild. Tilde gillade stället a lot då det knapp finns ngr fler gäster och poolen "ägdes" helt av oss själva. Nu under kvällen har dock ett antal campare anlänt och vi kan ödmjuk säga att våra stooora husbil är skitliten mot de "bussar" som kommer in, dessa har även stora stadsjeepar på släp. De först amerikanarna gör när de anländer är att montera en flagstång och hissa upp den amerikanska flaggan :)
 
Vi ligger redan dag 1 hela 2 mil + mot planen
 
 Bilder kommer imorgon då uppkopplingen är bedrövlig!
 
 Lev väl kära vänner!
 
Jörgen m familj

Fortsättning på tidigare inlägg

Här kommer lite bilder från vår Chicagovistelse. 4 av 5 i familjen gillade denna stad bättre än den förra - cityslicker´n Jesper fastnade mer för N Y. Mentaliteten och de lugnare tempot var tilltalande för oss andra här i Chicago och inte minst shoppingen. Fick köpa ytterligare en resväska fast vi intalat oss att vi skulle klara oss med de vi hade i några veckor till :-). Att det var mellan 30-35 grader höjde betyget ytterligare för flickorna i familjen.
Imorgon hämtar vi ut en 9 meters lång husbil som vi (läs Jörgen) rattar västerut efter den gamla kultvägen route 66 - blir ett spännande äventyr. Troligtvis övernattar vi någonstans i Missouri imorgon. Målet är att komma till Las Vegas om 10 dagar och dit är det 300 mil - lugna puckar alltså:)
 
Tilde och morsan
 
Lunch på Friday´s
På standen vid Lake Michigan
Avsvalkning i värmen
The Navy Wheel vid Navy Pier som vi vågade oss på en åktur i.
 
Skaplig utsikt!!
Tilde och Hugo åkte fritt fall
 
Gänget är samlat
 
Härligt att få bada lite i denna värme
 
Ta emot mig brorsan!!
 
Hörs i morgon!!
 
//Carina

Goodbye Chicago

Jaha. Al Capones karriärsnäste har givit oss lite mer kött på benen på vår spännande resa genom landet med stort L. Chicago visade sig tidigt att utvecklas till något av en favoritstad för de fyra övriga medlemar i klanen. Med sitt mer timida tempo, gassande hetta och en magnefik shoppinggata gav Chicago en rejäl knäpp på New Yorks näsa - speciellt med sitt lugna-tempo-finger. 
 
Vår visit i Chicago kickstartade med lång taxifärd ifrån flygplatsen där vi fick möjlighet att bekanta oss visuellt med stadens för- och innerort. När vi sedan anlänt till vårt Four Point by Sherton möts vi av ÄNNU trevligare människor än i New York. Går det? Tänker vi då. Jodå, minsann, all personal (och senare allt folk i stort sett) visar en uppskattad bemötelse och pratar gärna om ursprung och resans syfte. Svenskar, bland många nationalliteter, har visat sig vara väldigt attraktiva här i staterna - och då inte (bara) menat till utséendet. 

Maten, shoppingen, vattnet, folket. Det hela visade sig bli ett vinnande koncept. Den gastronomiskt finkänsliga familjen kunde tidigt likt en blodhund sniffa sig till ett Fridays med brett register mat. Ett Fridays som inte bara en, utan två gånger besöktes. ++++ ger vi Fridays och personalen. Bra Fridays. Shoppingen? Magnifik. Allt ifrån Marshalls (Albert&Herbert Deluxe?) till Gucci finns här att tillgå. Tillägg också ett Macy's med 8(!!!) våningar bestående av 25-65% realisation. Utropstecken på att endast en våning tillägnas herrarna... Vicktoria Secret gav senare damerna 75% på hela sortimentet - samtidigt som pappa Jörgen gick på offensiven och seglade upp på shopping-toppen efter en redig inhandling på bland annat trendiga TopMan. 
 
Piren. Den ståtliga piren. Blev visitens sista attraktion. Parisehjul, sedvanligt besök på McDonkie, fotande och svettandes i hettan. Vi har genomlidit en minst sagt osvensk värme här borta, men inga negativa ord slösas på värmen. Mest tacksamma ord ges. Efter piren strosade vi tillbaka mot hotellet för pysa med lite fotboll (kön: männen) och senare lite badande i poolen för tidsdödande och svalkning. Vill tillägga innan jag avslutar och ger plats för bilder att folket i USA har en helt annan approach. Här kan vem som helst börja snacka med vem som helst, om allting. Skulle varit jante-landet de va? Ciao. 
 













/Jesper
 
 
 

Lite mer New York-bilder

Som Jesper redan skrivit så är vi i ett hett Chicago - mer kommer om detta. Men först tänkte jag visa lite bilder från New York!!



Taggat gäng som väntar på en tripp runt Manhattan.


Jesper, Tilde och Hugo lär sig om stadens historia och kultur ;)


Brooklyn bridge snett underifrån

.
Några av alla de skyskrapor vi sett


Forsbloms klanen


Times square


På väg mot Frihetsgudinnan

Mäktig vy!


Poolen på vårt hotelltak. Skaplig utsikt även härifrån.


Solstolar för den som hinner med det i denna stressiga stad.

Nu är klockan 20.00 hos oss och 03.00 hos er. Blir snart godnatt från oss och vi ser fram mot ytterligare en tidig morgon :)

//Carina



The magnificent Chicago

Sådärja! Då har vi genom en nervkittlande flygresa guppat oss hela vägen till Chicago och en timme bakåt! How nice. Inlägget blir av den kortare varianten på grund av vad som komma skall - the magnificent mile! 15 minuter i nya staden och Tilde är lika lyrisk som ett barn i bollhavet. Folket blir bara trevligare och trevligare, det är otroligt. Och servicementaliteten? Absolute kickass.

Frihetsgudinnan

text från dagen, inlägget nedanför.    


Sista dagen New York

Ja då ligger vi åter utslagen efter en dag av tempo. I vårt rum där jag å Carro samt lilleman bor vaknar vi tidigt - det här med tidsomställning är svårare än vad vi trott - vi är utslagen på kvällarna å pigg och alert vid 05 NY tid. Dagen började på ett Café där frukost modell kolesterol rik mumsades i med god aptit förutom Hugo som ville ha Cocopops med svensk mjölk men en portion bacon å en halv toast gjorde honom gott och sedan tyvärr nödig i tunnelbanan. Vi drog oss sedan ut till South Ferry som ligger längst ner på Manhattan för att därifrån med båt äntligen få se frihetsgudinnan på nära håll - väl framme insåg vi att det vara lika bra å vara kvar på båten å skåda damen därifrån - det vara som vi sa lämpligast så!

Eftermiddagen skulle bestå av bad på hotelltaket, man har en pool där rätt läckert placerad - tyvärr upptäckte vi att Hugos armkuddar var kvar hemma så poolvakten tog fram en flytväst(!) men det upplägget gillades absolut inte av den lille. Det var svinkallt i vattnet också så bad avstod vi såå gärna. Kvällen avslutades på en restaurang där vi Äntligen kunde beställa Ribs, helt suveräna! NY bästa middag helt klart iaf om ni frågar mig å Jesper!

Sammanfattning av New York: En sanslöst häftigt stad som erbjuder allt! Man behöver som det känns flera dagar för att se det man vill - småkids är kanske nått man bör lämna hemma, dom gillar inte det här med att gå långt och shoppa kläder. Vad vi däremot enat kan säga är att människorna vi mött är supertrevliga. Maten, vi har ju bara testat en bråkdel men helt ok där kvällens ribs var höjdpunkten.

Imorgon 06 går taxin till La Guardia för flyg till Chicago Om vi nu kommer förbi säkerhetskontrollerna för säkerhetskolla det kan man i USA det ska ni veta! 

Kort bifogas senare för vi saknar sladden mellan dator å kamera - den ligger hemma brevid armkuddarna. 
// Jörgen 

Tack Denise Ståhl!

Vi vill också passa på att tacka Denise Ståhl för den underbara layouten på vår blogg! Stort tack! (pssst... Hon finns på bloggen: stahldenise.blogg.se)

Gårdagens bilder

Här kommer det lite bilder från gårdagen. Idag blir det ett besök av frihetsgudinnan, vi är vaken i tid så hoppas vi slipper så mycket köer!




Pappas frukost!

Min, Jespers och Hugos frukost! fick även choklad, grädde och lönnsirap till. Nyttigt...

Det är sjukt hur alla americaner är trevliga, har inte mött en enda otrevlig! Detta är de som sålde biljetter till sightseen bussarna.

Time Square 

Hollister, den underbara affären där bror min shoppade loss!

Pappa och hugo nöjda i storstaden.          

        

/Tilde


New York dag två.

Meningen med dagen var att se och fota Frankrikes generösa gåva frihetsgudinnan tidigt denna morgon. Synd för frihetsgudunninan att familjen Forsblom ifrån Edsbyn - som köar otroligt mycket (ICA-köer som längst?) - drog sig ur äventyret när folkmassan uppenbarade sig. Vi hann i stort sett dit för att köpa biljetter och konstatera att dagen till ära inte skulle förgyllas av damen med facklan.

Istället investerades det i seightseenbiljetter som tog oss runt Manhattan. Guiden vi hade på bussen var en typiskt New York-farsa med otrolig berättarröst och långa anekdoter om stadens historia och sitt liv i staden. Mycket (o - för de andra) engagerade information, halvslöa kritiska utspel på finansiärer och springande runt om i bussen bjöd den gode guiden på.

När trippen på bussen var genomförd så galopperade vi vidare på apostlahästarna mot Time Square och shopping. En helt makalös upplevelse på Time Square. Tempot, folket, skyltarna och alltet. Filmlikt. Shopping präglade senare dagen på 5th Avenue. Jag, Tilde och Mamma strosade runt i hettan och besökte affär på affär. Hugo och pappa drog sig då tillbaka mot hotellet. Högoddsare? Lika stor högoddsare som Tildes intresse för New Yorks historia kontra shopping.

Till sist: ursäktar avsaknaden av bilder i inlägget. Teknikstrulet kastar käppar i hjulet. Jobbar vidare på att lösa det. Nöj er med text så länge, folks!

/Jesper


Jetlaggad

Det blev en tidig kväll efter en lång dag. Jag vaknade 05.30 imorse och var pigg, mor och far vaknade 04.00. Nu ska vi snart försöka leta oss något härligt frukostställe, sedan får vi se vad New York har att bjuda på!
 
Här kommer några bilder från gårdagen


 
 
 / Tilde

The American Dream

Bagarväckning. Det är vad Sportbladet kallat vår tidiga uppstigning imorse. Tur det ligger i släkten. 04:00! Pigga som taggade hoppade vi in i bilen mot Arlanda med sinnesinställningen: förväntansfulla. Men, MEN, men - The American Dream levde initialt INTE upp till namnet när SAS ringer och meddelar tekniskt fel på ordinarie plan som stod kvar, bekvämt parkerad, i New York utan några vidare planer att dyka upp.

Avgången tidigarelades till 09:13 ifrån 10:30 och en smärre panik infann sig för stunden. Morsan gav på gaspedalen så hårt att tidiga tonåren flinade stolt ifrån det förflutna. Väl inne på Arlanda hann paniken lägga sig och vi fick en improviserad ombokning med destination: mellanlandning Frankfurt. Allt som senare hade med flyget mot New York att göra vägde upp den tidigare stressen och gav Forsblomsklanen en komfortabel resa minst sagt.

Orken finns inte för vidare utläggning kantad av spänning och ovisshet - tar det imorgon. Nu ligger vi här, 19:55 New York-tid, och pyser på hotellrummet. Testade några wings och strips à la New York men nja. Vi säger inte mer än så. Sover nu välbehövligt ut och laddar för nya tag imorgon. Puss! 

/Jesper

Nu är det nära!

Om 13 timmar lyfter vi :). Knappt man fattar att vi äntligen åker. Har varit fullt ös här den sista tiden med bal, student och skolavslutning - har ej hunnit med att tänka på resan. Vi har planerat detta sen förra sommaren. Vi satt timmar och gjorde upp vår färdrutt. Fick sen kanonhjälp av Katrin på Resia i Bollnäs som tålmodigt har bokat, bokat om och svarat på frågor, frågor och åter frågor - Tack Katrin! :). Det är mycket som skall klaffa få att få allt att gå i lås. Men nu är det äntligen dax!! 6 veckor tillsammans med hela familjen - när kommer det att hända igen?! Vi kommer att blogga främst för vår egen skull. Roligt att ha en blogg att gå tillbaks till och kolla på bilder och minnas. Men även för att alla ni där hemma skall kunna följa med och se vad vi gör. Hoppas på massor av kommentarer och lite uppdateringar om vad som händer i Sverige och såklart Edsbyn ;). Hörs igen om ett dygn när vi landat i New York!! //Carina

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0